Tarihte Bir İlk: Paris'te Almanya ve Fransa Meclisleri Ortak Oturum Yaptı

Almanya ve Fransa parlementolarından 50'şer vekil Paris'te bir araya gelerek ortak oturum düzenledi.

25.03.2019-17:14 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-17:14) Tarihte Bir İlk: Paris'te Almanya ve Fransa Meclisleri Ortak Oturum Yaptı

İki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek isteyen Almanya ve Fransa, Paris'te ortak bir meclis oturumu yaparak tarihte bir ilki gerçekleştirdi.

İki ülkenin parlementolarından 50'şer vekilin katıldığı oturum hakkında konuşan Almanya Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble ve Fransa Ulusal Meclis Başkanı Richard, 100 vekilden oluşan ortak parlementonun kuruluş sebeplerini anlattı.

Schäuble, “Burada hararetli ve faydalı tartışmalar yapılacağını umarım” derken Ferrand, ortak parlamento fikrini “Avrupa’daki işbirliğine yeni, eşsiz bir boyut” olarak değerlendirdi. Ferrand, Twitter’da paylaştığı fotoğrafın altına ise “Tarihi gün” diye not düştü.

Ocak ayında Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından imzalanan Aachen Anlaşması uyarınca oluşturulan ortak parlamentonun vekilleri bundan sonra yılda iki kez bir araya gelecek.

Paris ve Almanya’nın başkenti Berlin’de dönüşümlü olarak düzenlenecek oturumlarda dış politika, güvenlik, AB meseleleri ve ticaret gibi işbirliğinin kuvvetlendirilebileceği konular masaya yatırılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal