Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Lübnan Seçimlerine İsrail'den İlk Tepki

Lübnan'da 9 yıl aradan sonra seçimler yapıldı ve Hizbullah’a yakın parti mecliste çoğunluğu oluşturdu.

07.05.2018-14:12 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-14:05) Lübnan Seçimlerine İsrail'den İlk Tepki

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’nin 'terör örgütü' olarak nitelendirdiği Hizbullah, parlamentodaki koltukların yarısında fazlasını kazandı. Sonuçların bölgede tansiyonu arttırabileceği düşünülüyor

Dokuz yıl aradan sonra tekrar sandık başına giden Lübnan'da Şii grup Hizbullah ve işbirliği yaptığı gruplar parlamentodaki koltukların yarısından fazlasını kazanarak parlamentodaki çoğunluğu el geçirdi.

Silahlı bir grup olarak nitelendirilen Hizbullah'ın seçimlerden güçlenerek çıkmasına komşu ülke İsrail'den nasıl bir tepki geleceği merak ediliyordu. Zira İsrail, Hizbullah'ı İran'ın bir uzantısı olarak tanımlıyor ve silah bırakmasını istiyor.

HÜKMETİ HARİRİ KURACAK

Hizbullah'a yakın Al-Akhbar gazetesi ön sayfasından verdiği manşette, sonuçların Başbakan Hariri'ye 'tokat' olduğu şeklinde ifade etti.

Mevcut Başbakan Saad Hariri parlamentoda sahip olduğu koltuklarını kaybetmesine karşın, en büyük Sünni grubun lideri olarak hükümeti kurmak için önde gelen aday olmayı sürdürüyor

Lübnan'da uygulanan mezhepsel güç paylaşımı sistemine göre, hükümetin başında Başbakan olma yetkisi alacak kişinin Sünni olma zorunluluğu aranıyor.

İSRAİL'DEN İLK TEPKİ

Lübnan'da Hizbullah'ın seçimde elde ettiği başarıyla ilgili İsrail'den ilk tepki seçimin hemen ardından geldi.

Güvenlik kabinesinin Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Hizbullah=Lübnan" şeklinde bir tweet atarak tepkisini ifade etti

Naftali Bennett açıklamasında, Lübnan ve Hizbullah'ın birbirinden ayırt edilemeyeceğinin görüldüğü ve olası bir gelecek savaşta İsrail'in bu ikisini birbirinden ayırmaması gerektiğini vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;