Lübnan Seçim Sonuçları: Hizbullah ve Emel İttifakı Önde

Lübnan'da gerçekleştirilen genel seçimlerde resmi olmayan ilk sonuçlarına göre Hizbullah ve Emel ittifakı, rakiplerini geride bırakarak önde gidiyor.

07.05.2018-13:05 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-13:01) Lübnan Seçim Sonuçları: Hizbullah ve Emel İttifakı Önde

Farklı parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 9 sene aradan sonra yapılan genel seçimlerde Hizbullah ve Emel Hareketi ittifakı, Cumhurbaşkanı Mişel Aun'un partisi Özgür Yurtseverler Hareketi ile Başbakan Saad el Hariri'nin partisi Müstakbel Hareketine karşı büyük aşama kaydetti.

Lübnan 9 sene sonra ilk kez sandık başına gidecek. Elde edilen ilk sonuçlara göre Hariri önde görünüyor.

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Hizbullah-Emel ittifakı parlamentoda 29 sandalye kazanırken, Özgür Yurtseverler Hareketi ve müttefikleri 26 sandalye ve Müstakbel Hareketi ise 18 sandalye kazandı.

Lübnanlı Maruni Hristiyan Semir Caca'nın önderliğindeki Lübnan Güçleri Partisinin de parlamentodaki sandalye sayısını yükselttiği, 2 kadın vekil olmak üzre toplam 7 bağımsız vekilin de meclise girmeye hak kazandığı ifade edildi.

Diğer yandan seçimlere katılan diğer siyasi partilerden Suriye Sosyal Milliyetçi Parti 3 vekil, Süleyman Feranciye'nin başkanlığını yaptığı Marada Hareketi 2 vekil, eski Başbakan Necib Mikati'nin Azm Hareketi 4, Dürzi lider Velid Canbolat'ın İlerlemeci Sosyalist Partisi 8 vekil, Lübnan Güçleri Partisi 15 vekil, Sami el-Cemil'in önderliğindeki Lübnan Ketaib Partisi 3 vekil kazandı. Parlamentodaki 13 sandalyenin siyasi partiler arasındaki dağılımı ise henüz netlik kazanmadı.

Lübnan halkı dün 9 sene aradan sonra genel seçimler için sandık başına gitmişti. İçişleri Bakanlığı, seçimlere katılım oranını yüzde 49.2 olarak belirtilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal