Londra'daki Türk Adalet Bakanlığı Yetkilisi Görevden Alındı

Türk Adalet Bakanlığı yetkilisi, Londra Büyükelçiliği görevlisinin, FETO terörist grubunun bir üyesini iade etmeyi amaçlayan başarısız girişimin ardından Çarşamba günü görevden alındı.

05.12.2018-16:59 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-16:56) Londra'daki Türk Adalet Bakanlığı Yetkilisi Görevden Alındı

Yargı kaynaklarına göre, Türk Adalet Bakanlığı yetkilisi, Londra Büyükelçiliği görevlisinin, FETO terörist grubunun bir üyesini iade etmeyi amaçlayan başarısız bir girişimin ardından, Çarşamba günü görevden alındı. Ataşe bir soruşturma ile karşı karşıya kaldı ve Türkiye'de 30 Eylül darbesinin ardındaki grup olan Fetullah Terörist Grubu'nun (FETO) kaçak bir üyesi olan Akın İpek'in iadesi hakkında uygunsuz evrakların üzerine 30 Kasım'da ülkesine geri çağırıldı.

Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanlığı tarafından FETO kaçağı Akin İpek'in iadesi süreci hakkında iddia edilen sosyal medyada paylaşılan iddia, gerçeği yansıtmadı" dedi. Bakanlık, 13 Eylül 'de İngiliz mahkemesine uygun belgeleri gönderdiklerini söyledi. "Londra'daki yetkilimizin tek sayfalık bir bilgi formu hazırlayıp, Bakanlık onayı olmadan İngiliz Savcılığına gönderdiğini belirledik" dedi. 28 Kasım'da bir İngiliz mahkemesi, Türkiye'nin FETO'ya bağlı üç şüphelinin iadesi talebini reddetti, ancak karar temyize hala açık durumda.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal