Mevlüt Çavuşoğlu Kaşıkçı Davasındaki Çıkmaz Hakkında Açıklama Yaptı

Dışişleri bakanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı soruşturmasında bir çıkmaza ulaşması halinde uluslararası mahkemelere başvurmaktan çekinmeyeceğini söyledi.

05.12.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-16:38) Mevlüt Çavuşoğlu Kaşıkçı Davasındaki Çıkmaz Hakkında Açıklama Yaptı

Dışişleri bakanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı soruşturmasında bir çıkmaza ulaşması halinde uluslararası mahkemelere başvurmaktan çekinmeyeceğini söyledi. NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’ndan sonra basın mensuplarına konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazetecinin öldürülmesine yönelik soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Suudi gazeteci ve Washington Post gazetesi köşe yazarı Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'na girdikten sonra öldürüldü. Suudi Arabistan, konsolosluğunu canlı bıraktığını söyledikten birkaç hafta sonra Kaşıkçı’nın orada öldürüldüğünü itiraf etti.

ABD özel elçisinin son zamanlarda yaptığı açıklamada, Astana barış görüşmelerinin başarısız olduğunu belirterek Çavuşoğlu'nun ifadesinin "talihsiz" olduğunu söyledi. ABD Suriye elçisi James Jeffrey Suriye'ye Yüksek Düzey Çalışma Grubu için Türkiye'ye geleceğini ve bu konunun da toplantıda gündeme getirileceğini söyledi. Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede F-35 savaş uçağı sorununu gündeme getirdiğini de kaydederek "Herhangi bir sorun istemiyoruz" diye ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal