Kuzey Kore'nin ABD Temsilcisi Dahil 5 Kişiyi İdam Ettiği Öne Sürüldü

Kuzey Kore'nin ABD Temsilcisi Kim Hyok Chol ve dört dışişleri bakanlığı görevlisini idam edildiği iddia edildi

31.05.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-12:28)

Reuters ajansının yayınladıüı habere göre, Güney Kore'de yayımlanan Chosun Ilbo gazetesi, adını açıklamadığı Kuzey Koreli kaynaklara dayanarak, bu kişilerin ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Şubat bitiminde Vietnam'da düzenlenen zirvenin başarısızlıkla neticeenmesi sebebiyle idam edildiklerini öne sürdü.

CASUSLUK YAPMAKLA SUÇLANDILAR  

Gazetenin aktardığına göre zirve hazırlıklarından sorumlu olan söz konusu beş görevli, ABD'nin amacını anlayamadıkları için Washington lehine casusluk yapmakla suçlanarak Mirim Havalimanı'nda idam edildi.

Chosun Ilbo gazetesi, düzenlenen ikili zirve öncesinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yla görüşmelerden sorulu Kim Yong Chol isimli üst düzey bir görevli ve zirvede tercümanlık yapan Sin Hye Yong'un da Çin sınırı yakınlarındaki bir "çalışma ve yeniden eğitim" kampına sevk edildiğini iddia etti.

"İDAMI ŞAŞIRTICI OLMAZ"  

Güney Kore Birleşme Bakanlığı sözcüsü, Ilbo Chosun'un iddialarına ilişkin yorum yapmadı. Sözcü, "henüz doğrulanmamış bir konuda konuşmanın uygun düşmeyeceğini" ifade etti.

Seul'deki Kore Ulusal Birleşme Enstitüsü'nden Hong Min, Kim Hyok Chol'un direk olarak Kuzey Kore liderine karşı sorumlu olduğunu belirterek idamının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal