Kuzey Kore'den Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya Destek

Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong-Un, Venezuela’da meydana gelen darbe girişimini kınayarak, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu desteklediğini belirtti.

06.05.2019-13:58 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-13:38)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek veren ülkeler arasına Kuzey Kore de girdi. Güney Amerika ülkesinde meydana gelen darbe girişimini eleştiren Kim Jong-Un, Maduro'nun "yasal olarak seçildiğini" belirtti. ABD'nin kriz karşısında askeri müdahalede bulunmasının umursamaz bir davranış olacağı konusunda uyarıda bulundu.

''ŞİDDET EYLEMLERİ BÖLGEYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR''

Kuzey Kore önderi tehlikeli bir şiddet eylemi olarak nitelendirdiği darbe girişimini kınadı. Konuya ilişkin yapılan açıklama, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan adı belirtilmeyen bir sözcü tarafından resmi ajans KCNA'ya yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Kim Jong-Un, Venezuela'daki hükümet karşıtı kuvvetlerin yasal olarak seçilen Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınması amacıyla darbe girişimi gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Resmi açıklamada, "Venezuela'daki durumu aşırı istikrarsızlığa sürükleyen tehlikeli bir şiddet eylemi oldu. Bu anormal olayın bölgenin genel durumunu olumsuz etkiliyor." sözleri kullanıldı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal