Kuzey Kore'den John Bolton'a Sert Eleştiri

Pyongyang hükümeti, ABD liderinin Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'ın füze testleri hakkında yaptığı yoruma sert tepki verdi

27.05.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-15:51)

Kuzey Kore, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı, ülkenin kısa menzilli füze denemeleri hakkında yorumu sebebiyle sert sözlerle eleştirdi.

Yonhap ajansının Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya dayandırdığı haberi doğrultusunda, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Kuzey Kore'nin bu ayın başında düzenlediği kısa menzilli füze denemelerinin 'şüphesiz şekilde' Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını yok saydığı" yönündeki sözleri sebebiyle Bolton'ı "savaş çığırtkanı" ve "güvenliği yıkan danışman" şeklinde tanımladı. 

Sözcü yaptığı açıklamada, BMGK kararlarının, "daha önce bir çok ekz belirttikleri gibi, ülkenin bekasını ve gelişme hakkını inkar etmek" anlamına geldiğini söyleyerek, bahsi geçen bu kararları "hiçbir zaman kabul etmediklerini ve bunlarla tutsak olmayacaklarını" vurguladı.

Sözcü, "Askeri hamlelerimiz kimseyi hedef almıyor veya kimseyi tehlike altına sokmuyor. Ancak Bolton, BMGK kurallarını göz ardı ettiğimiz yönünde ısrar ederek, kuşkusuz sıradan insanlardan farklı bir zihniyete sahip olduğunu gösteriyor." ifadesinde bulundu. 

BOLTON'A SAVAŞ ÇIĞIRTKANI ETİKETİ  

Sözcü bunun yanı sıra, Bolton'ın uzun zamandır "savaş çığırtkanı" şeklinde tanındığını belirterek onun, güvenliği sağlamaya çalışan bir güvenlik uzmanından ziyade barış ve güvenliği ortadan kaldırmaya uğraşan "güvenlik yıkıcı danışman" olarak tanımlanmasının doğru olabileceği yorumlamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal