Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD'nin Askeri Sevkiyatı Bölgedeki Riskleri Yükseltir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu'ya takivye asker gönderme kararının bölgede riskleri yükselteceğini belirtti.

27.05.2019-15:50 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-15:43)

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kübalı mevkidaşı Bruno Rodriguez ile görüşmesinden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu'ya takviye asker sevk etme kararının bölgede riskleri daha da arttıracağını belirten Lavrov, "ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'da konuşlandırılmış olan askerlere ek olarak bin 500 asker daha gönderme kararına gelince biliyorsunuz ki askeri potansiyel yükseldiğinde riskler de artacaktır." ifadesinde bulundu.

RUSYA'DAN İRAN TEKLİFİNE DESTEK  

Gazetecilerin İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Körfez ülkeleri ile bölgesel saldırmazlık anlaşması teklifi yaptığını anımsatması üzerine Lavrov, bunun doğru bir girişim olduğunu vurguladı.

Lavrov, "Birbirine saldırmama noktasında anlaşmak, belki de gerilimleri azaltmanın ilk adımıdır. Bu şekilde anlaşmanın doğru olduğunu düşünüyoruz." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal