Kuzey Kore Nükleer Bölge Teftişine Hazırlanıyor

Güney Kore'nin Demokrat Parti genel sekreteri Çarşamba günü, Kuzey Kore’nin Punggye-ri nükleer test sahasını uluslararası denetimler için hazırlamaya başladığını açıkladı.

31.10.2018-10:33 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-10:30) Kuzey Kore Nükleer Bölge Teftişine Hazırlanıyor

Güney Kore'nin Demokrat Parti genel sekreteri Çarşamba günü, Kuzey Kore’nin Punggye-ri nükleer test sahasını uluslararası denetimler için hazırlamaya başladığını açıkladı. Yonhap haber ajansına göre, partinin sekreteri Güney Kore'nin istihbarat servisine girdi. "Kuzey Kore Punggye-ri test bölgesini kapattı ve Denükleerleştirme girişiminin bir parçası olarak Tongchang-ri füze test sahasındaki tesislerin bir kısmını sökerken, yabancı bir denetim grubunun ziyareti için istihbarat faaliyetleri ve hazırlıklar fark edildi." açıklaması yapıldı.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde, Pyongyang, Seul ile gerginlikleri azaltma ve yarımadanın denükleerleştirilmesine doğru çalışma isteğini gösterdi. Kim, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile üç tarihi zirveye katıldı ve bölgede kalıcı barış elde etme sözü veren ABD Başkanı Donald Trump ile eşi görülmemiş bir toplantı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal