Asya Parlamenterlerinden Filistin'e Destek

Pakistan'ın stratejik Gwadar kentinde düzenlenen iki günlük bir Asya Parlamenter Toplantısı oy birliği ile, Filistin halkı için "sarsılmaz bir destek" ilan etti.

31.10.2018-10:25 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-10:19) Asya Parlamenterlerinden Filistin'e Destek

Pakistan'ın stratejik Gwadar kentinde düzenlenen iki günlük bir Asya Parlamenter Asamblesi oy birliği ile, Filistin halkı için "sarsılmaz bir destek" ilan etti. Resmi bir açıklamada, Siyonist rejimin işlediği savaş suçları ve Filistin'deki uluslararası insancıl hukukun ihlalin sonucu alının kararın, Salı günü meclisin zirvesinde kabul edildiği belirtildi. Konferansa Çin, Suudi Arabistan ve İran'ın da aralarında bulunduğu 26 Asya ülkesinden 100'ün üzerinde parlamenter katıldı.

Bu toplantıda ayrıca multi-milyar dolarlık Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesine ışık tutuldu. Pekin'in en iddialı dış ekonomik inisiyatifi olan One Belt One Road'un 64 milyar dolarlık projesi, Kuzeybatı Çin'i Pakistan'ın güneybatı Gwadar limanına kargo, petrol ve doğal gaz nakliyesi için bir yol, demiryolu ve boru hattı ağıyla bağlamayı hedefliyor. Bu rota Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika için belirlenen Çin kargolarına en kısa yolu sağlayacaktır.

Asya Parlamenterler Meclisi'nin Siyasi İşler Daimi Komitesi'nin iki günlük toplantısından sonra yayınlanan "Gwadar Bildirisi", Meclis üyelerini karşılıklı işbirliğini ilerletmeye çağırdı. Bildiride, "Asya vizyonumuz ticaret, ekonomi ve enerji piyasalarına odaklanırken, aynı zamanda iklim değişikliğine uyum sağlamaya ve çevreyi korumaya yardımcı olmak için çok ihtiyaç duyulan bir zemini de taşıyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal