Kuzey Kore Güney Kore İle Olan İlişkileri Askıya Aldı! ABD'yi Tehdit Etti

Kuzey Kore, olumlu ilişkilere rağmen ABD ve Güney Kore'nin müşterek askeri tatbikatını 'provokasyon' olarak tanımladı. Buna karşılık Güney Kore ile yüksek düzeyli görüşmeleri askıya aldı. Kuzey Kore ayrıca Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump arasında öngörülen zirveyi de iptal etmekle tehdit etti.

15.05.2018-23:42 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-23:37) Kuzey Kore Güney Kore İle Olan İlişkileri Askıya Aldı! ABD'yi Tehdit Etti

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın yaptığı habere göre, Güney Kore ve ABD arasında süren 'Max Thunder' adlı müşterek askeri tatbikatı Kuzey Kore tarafından 'provokasyon' olarak tanımlandı.

Nisan ayında Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in arasındaki müzakerelerin devamı olan ve yarın sınırdaki Panmunjom ateşkes köyünde yapılması öngörülen yüksek düzeyli görüşmeler askıya alındı.

'BİZİ HEDEF ALAN TATBİKAT, PANMUNJOM DEKLARASYONU'NA KARŞI ALÇAKÇA BİR MEYDAN OKUMA'

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA tarafından yapılan açıklamada, "Güney Kore'de yapılan ve bizi hedef alan tatbikat Panmunjom Deklarasyonu'na karşı alçakça bir meydan okuma ve Kore Yarımadası'ndaki olumlu siyasi gelişmeye karşı kasıtlı bir askeri provokasyon" ifadeleri kullandı.

Öte yanan Kuzey Kore, 12 Haziran tarihinde Singapur'da Kim ile ABD lider Trump arasında yapılması hedeflenen tarihi zirvenin iptal olabileceği ikazını yaptı.

KİM-TRUMP ZİRVESİ KONUSUNDA ABD'YE İKAZ

KCNA ajansının açıklamasında "ABD aynı zamanda Güney Koreli yetkililerle birlikte yürütülen bu provokatif askeri kargaşanın ışığında planlanan ABD-Kuzey Kore zirvesinin kaderi hakkında dikkatle düşünmelidir" ifadeleri kullanıldı.

İki hafta boyunca devam edecek tatbikat cuma günü başlamıştı. Yonhap ajansının aktardığına göre tatbikata 100 adet savaş uçağı katılıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal