Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Yeni Bir Tarih Başlıyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in tarihi görüşmesinde iki liderde olumlu mesajlar verdi.

27.04.2018-09:09 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-09:30) Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Yeni Bir Tarih Başlıyor

Güney Kore makamlarından yapılan açıklamalar ışığında, Kim-Moon görüşmesinde, Kore Yarımadası'nın yeniden birleşmesi, iki ülkenin ilişkilerinin iyileştirilmesi ve nükleerden arındırılma konuları ele alındığı ifade edildi.

KİM: YENİ BİR TARİH BAŞLIYOR

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, "Şu andan itibaren yeni bir tarih başlıyor, bir barış çağının tarihi başlangıç noktasında." ifadesini kullanırken. Öngörülen program akışından 15 dakika kadar önce başlayan zirvede, Kuzey Kore lideri Kim'in şubat ayı içerisinde Güney Kore'ye özel temsilci sıfatıyla gönderdiği kız kardeşi Kim Yo-jong da yer aldı.  Görüşmenin basına açık bölümünde Kim, Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile açık, samimi ve dürüstçe bir görüşme gerçekleştireceğinin altını çizerek, zirveden iyi bir sonuç almayı umduğunu ifade etti.

Zirvenin geçmişte olduğu gibi uygulanamayan sonuçları olması yerine geleceğe kararlılıkla bakarken, birlikte el ele yürüyebileceğimiz bir şans ortamının olmasını umuyorum." diyen Kim Jong-un, Moon'a "bu tarihi yerde" olmaktan çok heyecan duyduğunu vurguladı. Kim Jong-un, Moon'a kendisi ile buluştuğu için teşekkür etti.

PANMUNJOM BARIŞIN SEMBOLÜ OLDU

Güney Kore Devlet Başkanı Moon ise zirveyi düzenlemeyi kabul ettiği için Kim'e teşekkürlerini sunarak, "Başkan Kim, askeri sınır hattını geçti. Böylelikle Panmunjom, bir ayrılığın değil barışın sembolü oldu." Açıklaması yaptı

Dünyanın gözleri ve kulaklarının Panmunjom'a çevrildiğini ve burada gelişen olayları takip ettiğini vurgulayan Güney Kore Devlet Başkanı Moon, denizaşırı ülkelerde yaşayan vatandaşların yanı sıra iki ülke halklarının zirveden beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyledi

Öte yandan Moon, zirvede bir anlaşmaya ulaşmayı, dünyada barışı dileyen her ülke ve her vatndaş, kendi halkları için mükemmel bir hediye oluşturabilmeyi dilediğini belirtti.

Son Dakika DÜnya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal