Kuzey Kore Güney Kore Barışı: İki Lider Bir Arada

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile iki ülke sınır bölgesinde yer alan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde bir araya geldi.

27.04.2018-08:59 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-09:30) Kuzey Kore Güney Kore Barışı: İki Lider Bir Arada

Görüşme için yerel saatle 06.40 sularında Pyongyang'dan yola çıkan Kim Jong-un, kendisinden az önce Panmunjom'a ulaşan Moon Jae-in  ile görüşmek için iki ülke sınırının güney tarafına geçti. Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un buluşmasını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü yönünde açıklamalar yaptı. Kore Savaşı'nda bu zamana Güney Kore toprağına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri olma unvanı elde eden Kim, ziyaretçi defterine "Yeni bir tarih başlıyor" diye yazmasının ardından; Moon'a "Füze denemeleri sebebiyle sürekli erken uyandığınızı duydum. Bundan böyle uykunuzu bölmeyeceğime söz veriyorum" dedi.

İki ülke liderlerinin 1950-1953 yılları arasında yapılan Kore Savaşı'ndan bu yana üçüncü kez düzenlediği liderler zirvesinde Kim, Güney Kore topraklarına ayak basan ilk Kuzey Kore lideri olarak tarihe geçti Mao tarzı siyah bir takım elbiseyle görüşmeye gelen Kim Jong-un, Moon ile el ele kameralara poz verdi.

Kim daha sonra Güney Kore Lideri Moon'u sınırın kuzeyine geçmeye davet etti. İki lider birlikte sınırın kuzey tarafına geçtikten hemen sonra tekrar güneye döndüler.

Moon ile bir süre yürüyüş yapan Kim, hemen sonrasında Güney Kore askerlerinden oluşan ve şeref kıtası olarak da isimlendirilen tören mangasını selamladı.

Kim Jong-un daha sonra Güney Kore, Panmunjom’da bulunan Barış Evi'ne geçerek ziyaretçi defterini imzaladı ve beraberindeki Kuzey Kore heyetiyle birlikte, Moon'u grup fotoğrafı çekilmeye davet etti.

Son Dakika DÜnya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal