Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Çin Resmi Ziyaret Yaptı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin Kuzey Kore'ye resmi bir ziyaret düzenleyerek Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüştüğü bildirildi.

03.05.2018-16:58 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-16:56) Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Çin Resmi Ziyaret Yaptı

Çin kaynaklarından aktarılan habere göre, Dışişleri Bakanı Vang, Kuzey ve Güney Kore arasında gerçekleşen tarihi liderler zirvesinin akabinde Kuzeyli yetkililerle temaslarda bulunmak üzere dün başladığı resmi ziyaretinin ikinci gününde Kim Jong-un ile bir araya geldi.

Vang, Kim Jong-un ile görüşmesinde, Çin'in iki Kore devleti arası zirvenin Kore Yarımadası'nda yaşanan çatışmayı sonlandıracak siyasi bir çözüme kapı açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çinli bakan, Çin Halk Cumhuriyeti’nin savaşın sona ermesini ve yarımadanın güvenlik endişelerini giderecek şekilde nükleer silahlardan arındırılmasını desteklediğini ifade etti.

Vang, Çin'in barış yönünde atılacak adımlar amacıyla her iki ülkeyle diyaloğa ve koordinasyona açık olduğunun altını çizdi.

Kim Jong-un da Vang'a, Pekin yönetiminin Kore Yarımadası'nda sağlanmak istenen barış ve istikrara yönelik çabalara desteğine teşekkür ederek Çin ile stratejik diyaloğu sürdüreceklerinin vurguladı.

Kuzey Kore lideri Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile iki ülke sınırındaki Panmunjom Ateşkes Köyü'nde 27 Nisan'da görüşmüştü. Görüşmenin hemen sonrasında imzalanan Panmunjom Deklerasyonu'yla barışa yönelik tarihi kararlara imza atılmıştı. Liderler Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve mevcut ateşkes durumunun Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'in dahil olacağı üçlü ve dörtlü görüşmelerle kalıcı barış anlaşmasına dönüştürmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın da birkaç hafta içinde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesi gündemde.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;