Körfez'de Sular Hareketlendi

Yemen'in Sokotra Adası'na dün gelen BAE’ye bağlı askeri güçlerin, bugün de Sokotra Limanı etrafında konuşlandığı belirtildi.

03.05.2018-23:09 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-23:20) Körfez'de Sular Hareketlendi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün Sokotra Havalimanı etrafında konuşlanan BAE'ye bağlı askeri güçler, bugün de Sokotra Limanı etrafında konuşlandı.

Diğer yandan, bölgede vazife yürüten Yemen askeri güçlerinin de halihazırda liman içinde bulunduğu ifade edildi.

NAKLİ GERÇEKLEŞTİ

BAE'ye bağlı askeri güçler, dün akşam kendilerini taşıyan 3 uçağın Hadibu şehrindeki Sokotra Havalimanı'na varmasının hemen sonrasında havaalanı etrafında konuşlanmıştı. Askerlerle birlikte, aralarında 6 tankın bulunduğu askeri araçların nakli de yapılmıştı.

BAE askeri güçlerinin Sokotra Adası'na yerleşmesi, Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr ve beraberindeki bakanlardan oluşan bir heyetin cumartesi günü adaya gelmesinin sonrasıda oldu.

ZİYARETİN ARDINDAN

2016 senesinin nisan ayında göreve başlamasından bu yana Sokotra Adası'na 2. defa gelen Bin Dağr'ın bu seyahat ile amacının, meşru hükümetin ada üzerindeki kontrolünü göstermek olduğu belirtiliyor.

Aktivistler geçen mart ayında, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye, Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri bünyesindeki en büyük 2. güç olan BAE'nin ada üzerinde tam kontrol kurduğu doğrultusunda bir rapor sunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal