KKTC'de Yeni Hükümetin Kurulması İçin Görevlendirme Haftaya Yapılacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman önderliğindeki koalisyon hükümetinin istifasını sunmasından sonra, yeni hükümetin kurulması için görevlendirmenin önümümüzdeki hafta yapılacağı açıkladı.

09.05.2019-13:38 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-13:30)

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Akıncı, hafta sonu partilere kendi içerlerinde görüşme ve değerlendirmeler yapabilmeleri amacıyla fırsat tanıyacağını, sonrasında pazartesi günü parti temsilcileriyle gerçekleştireceği görüşmelerin ardından hükümeti kurabileceğine inandığı bir milletvekilini görevlendireceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Erhürman'ın istifa mektubunu almasından sonra yaptığı konuşmada, hükümetin ciddi sıkıntılar içinde olduğunu, ilk defa 4'lü bir hükümetin denendiğini, bu sürede ciddi çabalar, uğraşlar verildiğini ifade ederek "Koalisyonlar her zaman zordur. Ama her yaşanan, geleceğe dersler çıkaran örnek oluşturur. Bu koalisyon da daha iyi, güzel işler çıkarmak için önemli bir örnek olacak. Toplum bundan yararlansın. Hizmetlerinize teşekkür ederim ve yaşamınızda başarılar dilerim." sözlerini kullandı.

'GÖREVLENDİRME BİR HAFTA İÇERİSİNDE YAPILACAK'

Yeni hükümet kurulana kadar Erhürman ve hükümetin görevini devam ettirmesini talep eden Akıncı, yeni hükümetin kurulması için hafta sonunda siyasi partilere aralarında görüşmelerde bulunmaları için zaman tanıyacağını söyleyerek "Hafta başından itibaren partilerle ayrı ayrı temas edip hükümet kurabileceğine inandığım bir milletvekilini görevlendireceğim. Gecikme olmayacak, görevlendirme hafta içinde yapılacak." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal