İsrail Güçleri Refah'taki Tek Engelli Merkezini de Bombaladı

İsrail hafta sonu Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda, sivillerin yaşadığı yüzlerce konutla birlikte Refah şehrindeki tek engelli merkezi olan Engelliler Konfederasyonu'nun bulunduğu binayı da vurdu.

09.05.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-15:48)

İsrail, hafta sonu Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, sivil yerleşim bölgelerinin yanı sıra Refah şehrinde engellilere hizmet veren tek merkez olan Engelliler Konfederasyonu'nun bulundu binayı da hedef aldı.

İsrail savaş uçaklarının pazar günü Refah şehrine yaptığı hava saldırılarında birçok ofis, eğitim kurumları ile şehrin tek engelli merkezinin bulunduğu 6 katlı bina kullanılmaz hale geldi. Saldırı neticesinde engelli merkezinin yan dairesindeki İngilizce Dili Eğitim Merkezinin sahibi öğretmen Ali Abdulcevad (51), binanın zemin katındaki kafede çalışan Musa Muamme (34) ve Hani Ebu Şaar (37) hayatını kaybetti.

'ENGELLİLER İÇİN YAŞAM HİZMETİ VERİYORDU'

Binanın enkazında incelemeler yapan Abid, "Bu merkez, Refah şehrinde engellilere hizmet eden ve en azından ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılayan tek merkezdi. Merkez, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde yaralanarak sakat kalanlar başta olmak üzere tüm engelliler için yaşam hizmeti sağlıyordu." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal