KKTC'de Mutasyonlu Virüs Tespit Edildi

İngiltere'nin güney kesiminde tespit edilen ve yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu açıklanan mutasyonlu virüs, birçok ülkenin ardından KKTC'ye de sıçradı.

09.02.2021-00:55 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-00:54) KKTC'de Mutasyonlu Virüs Tespit Edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli bugün yaptığı açıklamalarda, Türkiye'ye gönderilen 20 numunenin 16'sında İngiltere'de ortaya çıkan koronavirüs varyantının tespit edildiğini açıkladı.

KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü Covid-19 PCR Tanı Laboratuvarı gerçekleştirdiği analizlerde de SARS-CoV-2 virüsünün mutasyona uğramış türünün KKTC’de tespit edildiği açıkladı.

KKTC Sağlık Bakanı Pilli mutasyonlu virüsün KKTC'de tespit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının Türkiye Cumhuriyeti’nde yaptırmış olduğu Covid-19 virüs mutasyon analizine gönderilen 20 numunenin 16’sında İngiltere varyantı Covid-19 virüsü tespit edilmiştir. Bu virüsün daha hızlı ve yaygın bulaştığı dikkate alındığında halkımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat göstermesi son derece önemlidir.' ifadelerini kullandı.

'HANGİ ÜLKELERDE TESPİT EDİLDİ'

Aralık ayının son günlerinde İngiltere'nin güney kesiminde tespit edilen mutasyonlu virüs, ABD'de, Arjantin'de, Brezilya'da, İsviçre'de ve ülkemizde tespit edilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada mutasyonlu virüsün 17 ilde 128 kişide tespit edildiğini duyurmuş, bu kişilerin yurtdışı bağlantıları olmadığını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal