AP Milletvekilleri Borrell'in İstifasını İstedi

Avrupa Birliği'nde Rusya krizi baş gösterdi.

09.02.2021-00:34 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-00:34) AP Milletvekilleri Borrell'in İstifasını İstedi

AP'de 70'den fazla milletvekili, Rusya ziyareti sırasında küçük düşürücü olarak nitelendirilen gelişmeler karşısında Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in AB'nin çıkarlarını savunamadığını iddia ederek, istifasını istedi.

Avrupa Parlamentosu'nda görevli çoğunluğu eski Sovyet ülkelerinden olan milletvekilleri, AB Komsiyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen'e mektup yazarak, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in  Moskova ziyaretini ve Rus yetkililerle görüştüğü toplantılardaki tavırlarını eleştirdi.

'BORRELL BAŞARISIZ OLMUŞTUR'

Borrell'in ziyaret sırasında gerçekleşen küçük düşürücü eylemlerden endişe duyduklarını belirten milletvekilleri, 'Sayın Borrell, Rusya'yı ziyareti sırasında AB'nin çıkarlarını savunma konusunda başarısız olmuştur' açıklamasını yaptı.

Milletvekileri, Von Der Leyen'e yolladığı mektupta, 'Sayın Borrell'in Moskova'yı ziyaret etme kararındaki yanlış hükümleri ve ziyaretinde AB'nin çıkarları ve değerlerini savunmadaki başarısızlığı AB'nin itibarına ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliğinin onuruna ağır hasar vermiştir. Sayın Borrell kendi rızasıyla istifa etmezse AB Komisyonu Başkanının harekete geçeceğine inanıyoruz.' diye yazdılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal