KKTC'de Bir Kişi Batı Nil Virüsünden Hayatını Kaybetti

KKTC'de Batı Nil virüsü teşhisi ile Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olan Hilmi Elibol yaşamını yitirdi. 7 kişi ise kontrol amaçlı hastanede tutuluyor.

27.07.2019-10:30 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-10:27) KKTC'de Bir Kişi Batı Nil Virüsünden Hayatını Kaybetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Batı Nil virüsü teşhisi ile Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olan Hilmi Elibol yaşamını yitirdi. KKTC Sağlık Bakanlığı da paylaştığı yazılı açıklamada, "Lefkoşa Devlet Hastanemiz Genel Yoğun Bakımı'nda Batı Nil Virüsü teşhisiyle yatmakta olan, Hilmi Elibol bugün kardiak ve solunum arresti gerçekleşerek kaybedilmiştir" sözlerine yer verdi.

Bakanlık açıklamasında, "Dün itibariyle 7 kişi daha kontrol amaçlı hastanemizde tutulmaktadır. Hastaların kan ve BOS örnekleri Türkiye'ye yollanmıştır. Sonuçlar gene kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ülkemizde hastalığın kontrolüne dönük olarak bakanlığımız tarafından yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde bütün gerekli koruma önlemleri alınmıştır" denildi. Vatandaşlara da uyarılar yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi;

VATANDAŞLARA UYARI

"Sivrisinekler, üremek ve çoğalmak için uygun su kaynaklarına ihtiyaç duyar. Bu su kaynakları, sazlık, bataklık, göl gibi doğal alanlar olabileceği gibi bahçemizdeki bir saksının dibinde, kullanılmayan bir araba lastiğinde ve plastik bir kovada bekleyen su birikintisi de olabilir. Evlerimizin ve bahçelerimizin etrafında birikmiş ve bir haftadan fazla bekleyen su kaynaklarını ortadan kaldıralım. Su depoları veya varillerin üstünü kapatıp, kovalarda bekleyen suları sık sık boşaltalım. El arabaları ve benzeri ekipmanlarda bekletilen suları boşaltalım. Çatı yağmur su oluklarını temizletelim. Saksı diplerinde bekleyen suları boşaltalım."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal