ABD Yüksek Mahkemesi'nden Trump'ın Meksika Duvarı İçin Fon Onayı

ABD Yüksek Mahkemesi, Pentagon bütçesinden ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim vaadi olan Meksika sınırına duvar örülmesi için 2,5 milyar dolar fon aktarılmasını onayladı

27.07.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-10:10) ABD Yüksek Mahkemesi'nden Trump'ın Meksika Duvarı İçin Fon Onayı

ABD Yüksek Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına örülmesini talep ettiği duvar için Savunma Bakanlığı bütçesinden 2,5 milyar dolar kullanmasına onayladı.

Trump'ın duvar için Pentagon bütçesinden 2,5 milyar dolar kullanmasını önleyen California eyaletindeki federal hakim tarafından alınan karar, Yüksek Mahkeme'de 4'e karşı 5 oy ile bozuldu.

ABD Yüksek Mahkemesi, Pentagon bütçesinden Trump'ın seçim vaadi olan duvara 2,5 milyar dolar fon ayrılmasını onaylamış oldu.

Trump, mahkemenin kararı hakkında Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Duvar konusunda büyük bir zafer. ABD Yüksek Mahkemesi, federal mahkemenin kararını bozdu ve güney sınırına duvarın inşaatına izin verdi. Sınır güvenliği ve hukukun üstünlüğü için büyük zafer.'' ifadesinde bulundu.

Göçmen karşıtı politikaları sebebiyle sert bir şekilde eleştirilen Trump, yasa dışı göç ve uyuşturucu trafiğiyle mücadele gerekçesiyle Meksika ile ABD sınırına duvar örülmesini savunuyor.

Trump'ın bu konuda bir adım daha ileri giderek bütçeyi kontrol eden Kongreyi devre dışı bırakıp Meksika sınırına örülecek duvarı finanse etmek için ulusal acil durum' ilan etmesi, başkanlık yetkilerini ''kötüye kullandığı'' tartışmaları gündem olmuştu.

Trump'ın, başkanlık yetkisini kullanarak ulusal acil durum ilanı, Demokratlar tarafından anayasanın ihlali olarak nitelendirilmişti.

California başta olmak üzere 16 eyalet, acil durum ilanı üzerine Trump'ın "başkanlık yetkilerini kötüye kullanmasını'' engellemek için dava açmıştı.

Ülkede 16 eyaletin mahkemeye gitmesinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları tarafından da bu adımına karşı Trump hakkında iki dava açılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal