Kendini Devlet Başkanı İlan Eden Juan Guaido'dan ABD Açıklaması

ABD desteği ile kendisini Venezuela Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido, ülkesini ABD'ye teslim edeceğini açık açık söyledi. Guaido, yaptığı bir açıklamada, "Amerikalılardan bize yardım etmesini, demokrasimizi ve özgürlüğümüzü kurtarmasını istiyorum. Ülkemizin tekrar inşasını ve özgürlüğümüzü istiyoruz" dedi.

05.02.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-11:23) Kendini Devlet Başkanı İlan Eden Juan Guaido'dan ABD Açıklaması

Amerika; binlerce kilometre mesafede olduğu Suriye'de terör örgütleriyle iş birliği yaparken, bir taraftan da Güney Amerika ülkesi Venezuela'daki dengeleri kendi çıkarları çerçevesinde sağlamaya uğraşıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı Amerika'nın desteğini alarak darbeye kalkışan Juan Guaido, CNN'e açıklamalar yaptı.

Christiane Amanpour'un sorularını cevaplayan darbeci Guaido, ülkesini Amerika'ya teslim etme amacında olduğunu açık açık ifade etti.

Maduro'nun Amerikan ajanı olmakla itham ettiği Guaido, bu sözleri doğrular nitelikte açıklamalar yaptı.

"AMERİKALI İNSANLARIN BİZE YARDIM ETMELERİNİ..."

Guaido, "Amerikalı insanlardan bize destek vermesini, demokrasimizi ve özgürlüğümüzü kurtarmalarını istiyorum. Ülkemizin tekrar inşasını ve özgürlüğümüzü istiyoruz." sözlerini kullandı.

AMERİKAN UŞAĞI OLDULAR

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı yapılan eylemlerde de Venezuela bayraklarını indiren Guaido yanlısı protestocular, Amerikan bayraklarını asmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal