Germania Havayolları İflas Başvurusu Yaptı

Almanya'nın Germania isimi havayolu şirketi iflas başvuru yaptı. Şirketin bin 150 çalışanı vardı ve geçen sene 4 milyon yolcuya hizmet vermişti.

05.02.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-11:10) Germania Havayolları İflas Başvurusu Yaptı

Alman Germania Havayolu firması, Berlin-Charlottenburg bölge mahkemesine iflas başvurusu yaptı. Firma tarafından yapılan açıklamada uçuşların durdurulduğu kaydedildi. Germania Havayolları CEO'su Karsten Balke, iflas başvurusuyla alakalı olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Maalesef, kısa süreli bir likidite ihtiyacını gidermek için finansman çabalarımızı başarıyla bitiremedik. Sonuç olarak, iflas başvurusu yapmaktan başka çaremizin olmadığına çok üzüldük. Tabiki özellikle, bu adımın personelimiz üzerindeki etkisine üzüldük. Planlandığı gibi Germania uçuşlarını yapamayan yolculardan özür dilerim" dedi.

1986 senesinde kurulan Germania Havayolu, 37 uçağa sahipti. Geride bıraktığımız sene dört milyondan fazla yolcuya hizmet veren şirket, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da olan 60'tan fazla varış noktasına bağlantılar sunmuştu. Bin 150 personeli olan firma geride bıraktığımız sene 370 milyon euro ciro yapmıştı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal