Katolik Kilisesi Cinsel İstismara Karşı Harekete Geçti

Papa Franciscus, ilk defa rahip ve piskoposlara, herhangi bir cinsel istismar iddiasını ya da bunu örtbas etme girişimini Kilise görevlilerine bildirme talimatında bulundu.

09.05.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-17:48)

Katolik Kilisesi, sessiz kaldığı yönünde kınandığı, son dönemlerde sıkça gündemde olan cinsel istismar skandallarına karşı adım atıyor.

Katolik dünyasının ruhani önderi Papa Franciscus, yayımladığı "Motu Propio" isimli Papalık belgesinde, Katolik Kilisesi'nde bir ilke imza atarak rahip veya piskoposların herhangi bir cinsel istismar iddiasını ya da bunu örtbas etme girişimini Kilise yetkililerine bildirmesi talimatında bulundu.

1 HAZİRAN'A KADAR AKTİFLEŞTİRİLECEK

Katolik Kilisesine bağlı dünyadaki tüm piskoposluk bölgelerinin cinsel istismar olaylarına karşı yeni tedbirleri uygulaması emrini veren Papa, 1 Haziran 2020 tarihine kadar piskoposlukların kurum içi bilgilendirme yapılacak bir sistemi aktif duruma getirmesini talep etti. 

Katolik Kilisesi cinsel istismar olayları ve bunları örtbas etme girişimlerine ilişkin iddiaları incelemek amacıyla ilk defa tüm dünyadaki kiliseler için bağlayıcılığı olan bir adım attı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal