Katil İsrail'in Başbakanı Netanyahu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Etti

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ne karşı Gazze sınırında gösteri gerçekleştiren Filistinlilerden 60'ını katledip 2 bin 770'ini yaralayan İsrail'i 'soykırım' ve devlet terörüyle' suçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, katil İsrail Başbakanı Netenyahu’dan cevap geldi.

15.05.2018-16:22 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-16:38)

İsrail’in katil Başbakanı Benyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal paylaşım sitesi olan Twitter üzerinde şu cevabı verdi:

''Erdoğan Hamas'ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar. Kendisine tavsiyem, bize ahlak vaazı vermesin.''

'HAMAS İSRAİL'İ YOK ETMEYİ AMAÇLIYOR'

Bu ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e yaptığı ''Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz'' çıkışına da gönderme yapan katil Başbakan Netanyahu, dün gerçekleştirdikleri katliamı şu ifadelerle savunmuştu:

''Her ülkenin kendi sınırlarını koruma zorunluluğu vardır. Hamas terör örgütü İsrail'i yok etmek ve bu hedefine ulaşmak için binlerce kişiyi sınırdan yasadışı göndermek istediğini ilan ediyor. Biz de egemenliğimizi ve vatandaşlarımızı korumaya kararlı olup, eylemlerimizi sürdüreceğiz.''

GAZZE’DE SON DURUM

Bugün Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail zulmünün sonrasında öldürülenlerin sayısının 60'a çıktığını, yaralı sayısının 2 bin 770'i geçtiği duyuruldu. Hayatını kaybedenlerden 8'inin 16 yaşın altında çocuk olduğu, bir bebeğin de İsrail güvenlik güçlerinin kullandığı gazı soluyarak öldüğü belirtildi.

GERÇEK MERMİLERLE VURDULAR

Bakanlık tarafından yaralılardan 225'inin çocuk ve 86'sının kadın olduğu bilgisi paylaşıldı. Yaralananların yarısından fazlası da İsrail güvenlik güçlerinin keskin nişancıları tarafından kullanılan gerçek mermilerle vuruldu.

Netanyahu daha önceden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ‘’Kuzey Kıbrıs'ı işgal eden, Afrin'de sivilleri katleden biri bize ahlak üzerine vaaz veremez’’ diyerek hakarette bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal