Türkiye'nin ABD Büyükelçisini Geri Çağırmasına Pentagon'dan İlk Yorum

ABD'nin Kudüs kararından sonra Türkiye Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ülkeye geri çağrılmıştı. ABD'den bu girişime ilk yorum geldi.

15.05.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-14:12) Türkiye'nin ABD Büyükelçisini Geri Çağırmasına Pentagon'dan İlk Yorum

Donald Trump’ın kararına tepki olarak Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ile konuşmak için Ankara’ya geri çağırdı. Serdar Kılıç'ın istişareler için Ankara’ya geri çağırmasıyla alakalı olarak ilk açıklama Pentagon'dan geldi.

İLK YORUM PENTAGON’DAN

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un Sözcüsü Eric Pahon, Türkiye’nin büyükelçisini geri çağırma kararının ABD ile Türkiye arasındaki işbirliğini etki edip etmeyeceğine dair soruya, “Yakın NATO müttefikimiz Türkiye ile çeşitli ortak güvenlik kaygılarımız konusunda birlikte çalışmaya devam ediyoruz. DEAŞ’ı yenmeye dönük operasyonlarda vazgeçilmez bir ortak olmayı sürdürüyorlar” cevabı verdi.

Ankara’nın ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç’ı ne kadar süreyle merkeze çağrıldığı bilinmiyor.

Türkiye en son 2010 senesinde Ermeni soykırımı iddialarına dair tasarının ABD Temsilciler Meclisi’nin Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilmesinin sonrasında o zamanki ABD Büyükelçisi Namık Tan’ı Ankara’ya geri çağırmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal