Kanada İstihbaratı Cemal Kaşıkçı'nın Ses Kayıtlarını Dinlemiş!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra hayatını kaybeden Cemal Kaşıkçı ile alakalı Kanada Başbakanı Justin Trudeau'dan açıklama geldi. Trudeau, Kanada istihbaratının ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı.

12.11.2018-14:59 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-15:12)

Ekim ayı başında Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluk binasında katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle alakalı çok konuşulacak bir açıklama yapıldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayeti ile alakalı ses kayıtlarını dinlediğini söyledi.

"ERDOĞAN'A KAŞIKÇI OLAYINA VERDİĞİ YANIT İÇİN TEŞEKKÜR ETTİM"

Trudeau, "Kanada'nın istihbarat kurumları bu konuda Türk istihbaratı ile çok yakın çalışıyor ve Kanada, Türkiye'nin elindeki bilgiler hususunda tam brifing aldı. Birkaç hafta önce Erdoğan'la görüştüm ve Paris'te kısa süreli sohbetlerimiz oldu. Ona, Kaşıkçı konusuna verdiği güçlü cevap için teşekkür ettim" dedi.

"SUUDİ ARABİSTAN'A KARŞI ATILACAK ADIMLARDA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ"

Başbakan Trudeau, kendisinin kayıtları dinlemediğini ve Suudi Arabistan'a karşı atılacak hamlelerde ortak fikre sahip müttefiklerle birlikte çalışacaklarını ifade etti.

ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'e gitmeden önce havaaalanında gerçekleştirdiği açıklamada, "Biz kayıtları verdik, Suudi Arabistan'a da verdik, Amerika'ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya lüzum yok" sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal