Kanada Göçmenlik Başvurusu

Kanada'ya göçmenlik başvuruları nasıl yapılır? Kanada göçmenlik şartları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

15.05.2018-19:18 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-19:09) Kanada Göçmenlik Başvurusu

Kanada göçmenlik başvurusu nedir ? Kanada'ya göçmenlik başvurusu nasıl yapılır? Bu iki meseleyi kolay ve başlıklarla açıklayarak sizlerle paylaşalım;

Dünya üstünde aşağı-yukarı 179 devlet gibi Kanada Devleti de ülkesine diğer ülke vatandaşlarından göçmen kabul etmektedir. Üstelik Kanada bu diğer devletler arasında ülkesine göçmen kabul eden ve alan ülkeler arasında 1. sıradadır tabi buda göçmenlik, göçmenlik başvurusu gibi hususlarda aklımıza hemen Kanada'nın gelmesini sağlar.

Neden Kanada Devleti Göçmen Alıyor ?

Bunun en büyük sebebi Kanada'nın yer aldığı ve sahip olduğu ülkenin coğrafi büyüklüğü ve bu büyüklüğe rağmen sahip olunan yaşayan nüfusun az olmasıdır. Kanada yüz ölçümü açısından dünyanın Rusya'nın ardından en büyük 2. devletidir(9.984.670 km²) ancak  bu büyüklükte bir devlet her sene başka devletlerden yaklaşık 250.000 kadar göçmen kabul etmesine rağmen nüfus olarak yalnızca 34.000.000 - 34.150.000 düzeyindedir. Bu sebeple devlet sahip olduğu doğal varlıkların kullanımı, gelişimi, ekonomik büyümenin sürmesi ve yaşanabilir bölgelerin organizasyonu ve stabil hale getirilmesi bağlamında nerdeyse kurulduğundan bu yana göçmen almaktadır.

Kanada Hangi Şartlarda Göçmen alıyor ?

Kanada hükümeti, göçmenlik bakanlığı olan nadir devletlerden olmakla birlikte gerçekleştirilen göçmenlik kabulünde bu bakanlığın izninde ve eylemlerinde; kanunlar, şartlar, gereklilikler vardır. İşte bunların hepsine esasen '' Kanada Göçmenlik Başvurusu Şartları'' denebilir.

Kanada Göçmenlik Başvurusu Şartları Nelerdir?

Kanada Göçmenlik başvurusunun genel hükümleri kategorilere ayrılmıştır bunlar 6 ana kategori ve bu 6 ana kategori kendi içinde gene 8 grupta oluşmuşlardır. Her kategori kendisine has özel şartlar ve gerekliliklere haizdir.

Kanada Göçmenlik Başvurusu Ana Sınıf, Klasmanlar Nelerdir?

1- Skilled Workers and Professionals- Kalifiye işçi - Profesyoneller,
2- QUEBEC - Selected Skilled Workers - Quebec Eyaletinin seçtiği kalifiye işçi - Profesyoneller,
3- Canadian Experience Class- Kanada deneyimine sahip olanlar,
4- Investors, Entrepreneurs and Self- Employed People - Yatırımcılar, girişimciler, kendi meslek sahipleri
5- Provincial Nominees - Eyaletsel başvuru
6- Sponsoring Your Family - Aile sponsorluğu başvuruları

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal