İsrailli Büyükelçi Öyle Bir Açıklama Yaptı Ki Belçikalı Başbakan Dahi Şok Oldu

İsrail'in Belçika Büyükelçisi Simona Frankel, Filistin'de İsrail’in güvenlik güçleri tarafından yapılan katliamda aralarında çocukların da bulunduğu yaşamını yitirenlerin tamamını 'terörist' olarak tanımladı. Belçika Başbakanı çok sert bir şekilde tepki gösterdi. Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

15.05.2018-18:34 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-18:49)

Büyükelçi Simona Frankel’in ülkesinin katliamları hususunda yaptığı açıklamaya Belçika Başbakanı Charles Michel’den çok sert tepki geldi. Diğer yandan, Belçika'nın İsrailli büyükelçiyi dışişleri bakanlığına çağırdığı aktarıldı.

Brüksel’de bir radyo programına konuk olan Frankel, tüm dünyanın kınadığı Filistinlilerin katledilmesi hakkında akıl almaz açıklamalar yaptı.

VATANDAŞLARINI SİLAHSIZ İNSANLARDAN KORUMAK İSTİYORLARMIŞ

İnsan olma duygusundan nasibini almamış Büyükelçi Frankel, muhabirin saldırıda çocukların da yaşamını yitirdiğini anımsatması ve onların da terörist olup olmadığını ilişkin soru sorması üzerine, yaşanan ölümlerden Hamas’ın sorumlu olduğunu iddia ederek, “Erkek kardeşlerini, kız kardeşlerini, erkekleri, kadınları, çocukları medyatik bir savaşta kurban etmeye karar verdiler. Biz sadece vatandaşlarımızı korumak istiyoruz. Taziyelerden ziyade eleştirileri tercih ediyoruz” şeklinde konuştu.

Uluslararası kuruluşlardan gelen ‘orantısız güç’ suçlamalarına da karşı çıkan Büyükelçi Frankel, “Orantısız kelimesini anlamıyorum. Orantılı olması için İsraillilerin de mi ölmesi gerekiyor?” şeklinde konuştu.

DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, İsrail'in Brüksel Büyükelçisi Frankel'i yaptığı açıklamalar üzerine Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Belçika resmi haber ajansı Belga'nın aktardığına göre, Büyükelçi Frankel'ın bir radyo kanalında Gazze hududunda şehit edilen Filistinlileri "terörist" olarak  tanımlamasından sonra İsrailli Büyükelçi Frankel, Belçika Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.  Gelişmelere dair açıklama yapan Bakan Reynders, "Birçok şeyi duyabiliriz ancak bunun da bir sınırı var" ifadelerini kullandı.

BELÇİKA BAŞBAKANI: ŞOKE OLDUM

İsrailli Büyükelçi Frankel’in açıklamalarına en sert tepkilerden biri Başbakan Michel’den geldi. Başbakan Michel, İsrail Büyükelçisi’nin insanlık dışı açıklamalrı açıklamaları için, “Şoke oldum” dedi.

Yaptığı açıklamada Filistin’deki kayıplarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Başbakan Michel, “Uluslararası bir soruşturma talep ediyoruz. Uluslararası planda cezasızlık söz konusu olamaz. İsrail’in güvenlik hakkını savunmak için hep İsrail’in yanında olduk ancak trajedilerle sonuçlanan orantısız şiddete izin verilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Filistin’deki insanlık dramına dair konuşan Başbakan Michel, “Bir yanda dram yaşanırken, aileler yas içindeyken, masum çocuklar mevcut durumun kurbanı olurken diğer yanda gülücüklerle açılış yapılmasını eleştirdi’’.

Son Dakika Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal