Kanada Filipinler'e Gönderdiği Çöplerini Geri Almayı Kabul Etti

Filipinler ile Kanada arasında ‘savaş tehdidine’ kadar uzayan çöp kavgası çözüme kavuşuyor. Kanada, çöplerini geri almayı kabul etti. Fakat sürecin haftalar sürebileceğini açıklaması Filipinli görevlileri ayaklandırdı. Filipin Kanada'ya, "15 Mayıs son gün" dedi.

08.05.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-12:47)

Filipinli yetkililerin açıklamalarını aktaran Fox News, Kanada’nın yaklaşık yedi senenin ardından sonra çöplerini geri almayı kabul ettiğini bildirdi. Kanada, çöplerin ülkeye geri getirilmesi noktasında da tüm masrafları karşılayacak.

KANADA 'BÜROKRATİK İŞLEMLERİ' ÖNE SÜRÜYOR

Filipinli yetkililer çöplerin alınması noktasında 15 Mayıs’ı son gün olarak bildirirlen, Kanadalı yetkililer, gerekli evrakların ayarlanması sebebiyle taşıma işleminin ‘haftaları bulabileceğini’ söylüyor.

Filipinler Maliye Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, Kanada’nın ‘bürokrasiyi’gerekçe göstererek süreci kasten yavaşlattığını belirtiyor.

DUTERTE: BİZ ÇÖPLÜK MÜYÜZ?

Kanada merkezli özel bir şirket, 2013-2014 seneleri arasında Manila limanına içinde toplamda 2450 ton çöp bulunan103 konteyner bırakmıştı.

Konteynerlerin üzerinde ‘geri dönüştürülecek plastikler’ yazmasına rağmen Filipinli yetkililer tarafından yapılan inceleme neticesinde çöplerin geri dönüştürülemeyeceği tespit edilmişti. 

Kanada’nın çöpünü geri almamasına pek çok defa tepki gösteren Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, “Biz çöplük müyüz? Kanada ile savaşa girebiliriz. Onları alaşağı da edebiliriz. Çöplerini geri vereceğim, ne olursa olsun” ifadesinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal