Japonya'dan Elazığ Depremi İçin Türkiye'ye Başsağlığı

Japonya Başbakanı Abe, Elazığ depremden meydana gelen hasarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini aktararak, "Türkiye'nin karşılaştığı bu zorluğa ilişkin elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

04.02.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-12:42) Japonya'dan Elazığ Depremi İçin Türkiye'ye Başsağlığı

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinin açıklmasına bakıldığında, Başbakan Abe Şinzo, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 şiddetindeki depremde çok fazla can kaybı yaşandığında ve büyük zarara sebep olduğuna ilişkin haberlerin şahsını derin bir üzüntüye götürdüğünü ifade etti.

"Geçmişte destek eli"

Devletini ve vatandaşını temsilen Abe, depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ve felakette hasar alanlara geçmiş olsun taleplerinde bulundu.

Abe, "Depremzedelere acil şifalar diliyor ve deprem bölgesinin en kısa zamanda yeniden yapılandırılmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Japonya'nın da depremlerden büyük hasar alan bir ülke olduğuna vurgu yapan Abe "Geçmiş depremlerde Türkiye ve Japonya birbirlerine yardım eli uzatmışlardır. Türkiye'nin karşılaştığı bu zorluğa ilişkin olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Türkiye bu zorlukları aşarken Japonya her zaman yanında olacaktır." yorumunu yaptı.

"İhtiyaç duyulması halinde"

Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu, Elazığ depremi sebebiyle Mevlüt Çavuşoğlu'na yolladığı başsağlığı mesajında, Türk halkının aldığı hasar için derin üzüntü yaşadığını ifade etti.

Depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Motegi, iletisinde"Türkiye'nin ihtiyaç duyabileceği desteğe elimizden gelen her türlü karşılığı vermeye hazır olduğumuzu belirtiyor ve ihtiyaç duyulması durumunda bizleri bilgilendirmenizi rica ediyorum."açıklamçalarında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal