Japonya Kuzey Kore'ye İkili Zirve Teklifi

Tokyo hükümeti, Başbakan Şinzo Abe ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un arasında bir zirve düzenlenmesi yönündeki teklifi 5-6 Haziran'da Moğolistan'da gerçekleşecek olan güvenlik konferansında muhataplarına iletecek

29.05.2019-16:18 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-16:13)

Japonya haber ajansı Kyodo'da çıkan habere göre Japon hükmeti, Başbakan Şinzo Abe ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında bir zirve düzenlenmesi teklifini, önümüzdeki hafta Moğolistan'da gerçekleşecek olan Kuzey Asya Güvenliği İçin Ulan Batur Diyaloğu toplantısında Pyongyang hükümetine sunmayı planlıyor.

Japonya, bu hedefle Dışişleri Bakanlığının Asya ve Okyanusya İlişkileri Bürosundan bir heyeti, 5-6 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan zirve için Moğolistan'a gönderecek. İki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmadığından diplomatların konferansın marjında bir araya geleceği tahmin ediliyor.

JAPONYA KOŞULSUZ MÜZAKEREYE HAZIR  

Başbakan Şinzo, 7 Mayıs'ta açıklama yapara, "Kuzey Kore lideriyle şartsız müzakereye açık olduğunu" bildirmişti. Şinzo'nun şartsız müzakere sözleri, Japonya'nın Kuzey Kore ile müzakere için 1970'ler ve 1980'lerde kaçırılan Japon vatandaşların iadesi noktasında güvence verilmesini ön koşul olarak öne süren daha önceki tavrında değişikliğe işaret ettiği yorumlarına sebep olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal