Hafter Kuvvetleri Trablus Operasyonunda Başarılı Olamadı

Libyalı silahlı lider Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek amacıyla yaklaşık 2 ay önce başlattığı operasyonda başarı sağlayamadı

29.05.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-15:55)

Libya'nın doğusundaki silahlı kuvvetlerin lideri Halife Hafter, başkenti ele geçirmek amacıyla yaklaşık 2 ay önce başlattığı baskın operasyonda kesin bir zafer sağlayamadı. Uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı silahlı birlikler, Hafter kuvvetlerini Trablus çevresinde durdurdu.

Libyalı silahlı lider Hafter, 55 gün önce müttefiklerine "hızlı ve kesin" bir zafer sözü vererek Trablus'u ele geçirmek amadıyla saldırı emri verdi. Başkentin kontrolünü elinde tutan UMH ise komutasındaki silahlı birlikleri organize etmeyi başardı ve Hafter'in saldırısını geri püskürttü.

HAVALİMANI VE AYN ZARA BÖLGESİNDE ÇATIŞAMALAR YOĞUNLAŞTI  

Yaklaşık iki ayda bazı noktalar taraflar arasında sık sık el değiştirirken son zamanlarda Trablus'un güneyindeki "Havalimanı Yolu, Selahaddin ve Ayn Zara" bölgelerinde çatışmanın sıklaştı.

Hafter birliklerinin Trablus'un merkeziyle Havalimanı Yolu üzerindeki Nakliye Askeri Üssü'nü ele geçirmesinden sonra UMH kuvvetleri buradaı, top atışı ve havadan bombardıma saldırısı gerçekleştirdi.

Buradaki çatışma esnasında Hafter birlikleri, daha önce Eski Havalimanını ele geçirirken kullandığı etrafını sarma taktiğini kullanmayı denedi, fakatTrablus'tan gelen destek top atışı Hafter'in bu hareketinin önünü kesti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal