İtalya, Mültecilerin Hayatını Kurtaranları Cezalandıracak

İtalyan yönetimin imzaladığı yeni kararnameyle, sivil toplum kuruluşlarına kurtardıkları her bir mülteci için para cezası uygulanacak.

16.05.2019-12:45 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-14:35)

İtalyan hükümeti, sahil güvenlik ekiplerinin talimatlarına uymayarak denizden kurtarılan ve İtalyan limanlarına götürülen her göçmen için, sivil toplum örgütlerini 3 bin 500’le 5 bin 500 euro arasında para cezasına çarptırmayı planlayan kararnameyi resmen kabul edecek. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini söz konusu kararnameyle sorumlu olduğu bakanlığın yetkilerini çoğaltarak sığınmacıların olduğu gemilerin, İtalya karasularına girişini daha kolay önlemeyi amaçlıyor.

İNSAN HAKLARINI YOK SAYIYORLAR

Söz konusu kararnameye göre göçmenlerin yardım kuruluşlarına nakledilmesi için verilen izinler bir ayla bir yıl arasında değişim gösteriyor. Kararnameye tepki gösteren İtalya’daki Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Claudia Lodizani “Yeni kararname yasal ilkeleri ve hayat kurtarma görevini tehdit ediyor” diye konuştu.

Yaşananlar her fırsatta dünyaya insan hakları dersi vermeye kalkışan Avrupa’da insanlığın iflası olarak değerlendiriliyor. Hayat kurtarmanın suç ilan edildiği İtalya’da artık insan yaşatmanın da bir bedeli olacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal