İsrail'deki Sağ Partiler'den Netanyahu Desteği

İsrail'de geçtiğimiz hafta düzenlenen genel seçimlerde meclise giren sağ partiler, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde, Başbakan Benyamin Netanyahu önderliğindeki koalisyon hükümetinde yer almayı tercih edeceklerini belirtti.

16.04.2019-16:12 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-16:05) İsrail'deki Sağ Partiler'den Netanyahu Desteği

İsrail'de düzenlenen seçimlerde meclise giren 4 sağ partiden de destek alan Netanyahu böylelikle koalisyon hükümetini kurmak için gerekli milletvekili sayısı olan 61'e ulaşmış bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Rivlin'in, koalisyon hükümetini kurma görevini vereceği kişiyi seçmek için 9 Nisan'daki seçimde meclise giren parti başkanlarıyla düzenlediği görüşmeler bugün de devam etti.

Netanyahu'nun partisi Likud ve eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz ile Yair Lapid'in önderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı'nın dahil olduğu 5 partinin heyetleriyle dün tek tek görüşen Rivlin, bugün de İşçi Partisi, eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman öncülüğündeki İsrail Evimiz Partisi ve Birleşik Sağ Partisi heyetleriyle görüştü.

İŞÇİ PARTİSİ NETANYAHU'YA DESTEK VERMEDİ

Meclise 6 milletvekiliyle girmeyi başaran İşçi Partisi, koalisyon hükümetinin Gantz önderliğinde kurulmasını teklif ederken, beşer milletvekiliyle mecliste temsil edilecek İsrail Evimiz ve Birleşik Sağ Partisi, Netanyahu'yu desteklediğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal