ABD Başkanı Trump'tan Netanyahu'ya Çin Uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Tel Aviv ile Pekin arasındaki ilişkiler hakkında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu uyardığı belirtildi.

15.04.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-12:47) ABD Başkanı Trump'tan Netanyahu'ya Çin Uyarısı

İsrail'in Kanal 13 televizyonu, ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'yu "Tel Aviv-Pekin arasındaki ilişkilerin ABD'nin İsrail ile yaptığı güvenlik iş birliğine zarar verebileceği hakkında uyardığını" açıkladı.

ABD İLİŞKİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun yayınladığı habere göre, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da Netanyahu'yla düzenlediği görüşmede Trump, İsrail'in Çin ile olan ilişkilerinin Washington-Tel Aviv güvenlik iş birliğini olumsuz etkileyebileceği noktasında uyarıda bulundu.

İsrailli üst düzey bir görevliden aktarılanlara göre, ABD Başkanı Trump'ın Netanyahu'yu "tehdit etmediği" fakat Tel Aviv-Pekin hattında meydana gelen gelişmelerden haberdar olmak istediğini belirttiği ifade edildi.

İSRAİL – ÇİN İLİŞKİLERİ

İsrail ile Çin arasındaki ilişkiler uzun bir aranın ardından karşılıklı ziyaretlerle tekrardan canlanmıştı.

Netanyahu, 2017 yılında Pekin'e düzenlediği ziyarette Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmüş, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Vang Çişan da geçen Ekim ayında İsrail'i ziyaret ederek Netanyahu ile bir araya gelmişti.

Başbakan Netanyahu, Ocak ayında açıklama yaparak, İsrail'in 2018 yılında Çin'e yaptığı ihracatın bir önceki seneye kıyasla yüzde 56 arttığını bildirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal