İsrail Başbakanı Netanyahu: Batı Şeria'daki İlhak ABD İle Birlikte Yapılacak

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "İsrail'e ilhak" etme planını ABD hükümeti ile koordineli bir şekilde yapacağını belirtti.

08.04.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-14:03) İsrail Başbakanı Netanyahu: Batı Şeria'daki İlhak ABD İle Birlikte Yapılacak

İsrail yerel televizyonu Kanal12’de açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinin kadameli ve ABD ile koordineli bir şekilde ilhak edileceğini söyledi.

Netanyahu’nun konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Yahudi yerleşim birimlerinin korunması aşamasından büyük inşa aşamasına geçmiştik. Şimdi ise Yahudi yerleşim birimlerine İsrail egemenliğini tatbik etme aşamasına geçeceğiz. Ben bunu kademeli şekilde ve ABD'nin onayıyla yapmayı istiyorum. Bu nedenle Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinin ilhakı ABD ile koordineli bir şekilde yapılacak."

TAVİZ VERMEK YERİNE GÜÇ KULLANACAĞIM 

Tek bir Yahudi yerleşimcinin bile Batı Şeria'dan çıkarılmayacağını tekrarlayan Netanyahu, "Filistinliler ile gerçek bir barış sağlayacağım. Fakat bunu güçle yapacağım, taviz vererek ve kafa sallayarak değil." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal