İsrail'de Erken Seçimleri Kesin Sonuçları Açıklandı

İsrail Merkez Seçim Komisyonu, İsrail'deki erken seçim kesin sonuçlarını açıkladı. Seçimleri Benny Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz ittifakının önde tamamlandığı belirtildi.

25.09.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-15:13)
İsrail Merkez Seçim Komisyonu, İsrail'deki erken seçim kesin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre eçimleri Benny Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz ittifakının önde tamamlandığı belirtildi.

Seçim sonuçlarına göre Benny Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz ittifakı 33, Netanyahu'nun partisi Likud 32, İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerin oluşturduğu Ortak Arap Listesi Bloku ise 13 milletvekili çıkardı. Birleşik Tevrat Partisi ise 7 millet vekili çıkardığı eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın partisi İsrail Evimiz ise 8 milletvekiliyle mecliste yerini aldığı kaydedildi.

Bu sonuçlara göre sağ blokta yer alan partiler 55 millet vekili çıkarıken sol blokta yer alan partiler ise 44 millet vekil çıkarabildi.

İsrail'de hiç bir parti 61 millet vekili çıkaramadığı için koalisyon gündemde. Netanyahu ve Gantz'ın arasındaki koalisyon çalışmaları devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal