Eski ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Oğlu ABD Gündemini Sarstı

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ukrayna'da yolsuzluk senelerinde, oğlu Hunter Biden'ın da ülkenin en büyük doğal gaz şirketinde çalışıyor olması ABD'de siyasi tartışmalara sebep oldu.

25.09.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-13:59)

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ukrayna'da yolsuzluk senelerinde, oğlu Hunter Biden'ın da ülkenin en büyük doğal gaz şirketinde çalışıyor olması ABD'de siyasi tartışmalara sebep oldu.

Hunter Biden'ın 2014'ten bu güne 2019'un nisan ayına kadar Ukrayna'nın en büyük özel doğal gaz üreticisi olan Burisma Holdings'te yönetim kurulu üyesi olması, 2009-2017 yıllarında ise babası Joe Biden'ın Ukrayna'daki yolsuzlukla mücadele çalışmalarına destek vermesi, ABD siyasetinde ön plana çıkmıştı.

Bursima Holdings tarafından 12 Mayıs 2014'te gündeme gelen resmi bildiriye göre, Biden'ın şirketin hukuk biriminde çalışacağı ve firmaya uluslararası ilişkiler alanında katkı sağlayacağı belirlenmişti.

Biden'in yanıtı ise "Doğal gaz alanında endüstri lideri olan Burisma'nın Ukrayna ekonomisine güçlü katkı olabileceğine inanıyorum."olmuştu.

Burisma Holdings'in yönetim kurulu üyeliği sırasında ayda 50 bin dolar maaş aldığı bildirilen Biden, görev süresinin dolmasının ardından bu yıl nisan ayında şirketin yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmıştı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal