İsrail Rusya'dan Yardım İstedi

Rusya yönetimine bir çağrı yapan İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in Avrupa’nın Moskova’ya yaptırımlarına katılmadığını hatırlatarak Ruslardan Suriye ve İran'da daha İsrail yanlısı bir tutum takınmasını talep etti.

03.05.2018-20:00 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-20:02) İsrail Rusya'dan Yardım İstedi

Kommersant gazetesi ile röportaj yapan Bakan Lieberman, Avrupa ve Ortadoğu'da oluşan denklemde Rusya'dan özellikle Suriye ve İran konularında daha İsrail yanlısı bir politika izlemesini istediklerini belirtti.

'RUS DİPLOMATLARI SINIR DIŞI ETMEDİK'

Bakan Lieberman, "Moskova ile ilişkiler bizim için değerli. Yakın ortaklarımız, yaptırımlar konusunda baskı yapsa da, bu politikanın bir parçası olmadık. Birçok devlet Rus diplomatları sınır dışı etti ancak biz bu harekete dahil olmadık"  diye konuştuk.

İsrail'in Moskova’nın çıkarlarını göz önünde bulundurduğunu ve Rusya’dan da Ortadoğu'da aynı hassasiyeti göstermesini beklediklerini beliryen Savunma Bakanı, "İsrail'in hayati öneme sahip menfaatleri konusunda Rusya'nın anlayış göstermesini ve destek vermesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

'İRAN'IN SURİYE'Yİ İLERİ KARAKOL HALİNE GETİRMESİNİ HOŞ GÖREMEYİZ'

9 Nisan tarihinde Suriye'ye gerçekleştirdikleri operasyona dair soruları da cevaplayan Bakan Lieberman, niyetlerinin Suriye'nin iç işlerine müdahale etmek olmadığını ve İran'ın Şam’ı ileri karakola çevirmesini hoş görmeyeceklerini vurguladı.

Moskova, İsrail'in Suriye'ye yaptığı bazı saldırılara sert tepki göstermemişti. Fakat 9 Nisan tarihinde İsrail'in Humus'taki 'T-4' olarak bilinen Tayfur askeri havaalanına yaptığı saldırının Rusya tarafından kınanması, İsrail'de Rusya'nın sabrının tükenmek üzere olduğu şeklinde değerlendirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal