Filistinlilerden İlginç Protesto

İsrail hükümetini protesto eden bir grup Filistinli ilginç bir eyleme imza attı. Bir grup eylemci Avatar filmindeki Na'vi ırkının giysileri giyip kendilerini de maviye boyayarak eylem yaptı.

03.05.2018-20:00 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-19:54) Filistinlilerden İlginç Protesto

Gazze'liler değişik bir eylem yöntemine başvurdu. Han Yunus şehrinin doğusundaki İsrail sınırında Avatar filmindeki Na'vi halkının kıyafetleri ve makyajlarıyla maviye bürünen bir grup Filistinli, İsrail aleyhine sloganlar atarak İsrail'in Filistinlilere karşı ihlallerini protesto etti.

PROTESTO ETTİLER

Gazze Şeridi'nde 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' dolayısıyla yapılan barışçıl eylemler sürüyor. Gazze'nin Han Yunus şehrinin doğusundaki İsrail sınırında Avatar filmindeki Na'vi halkının kıyafetleri ve makyajlarıyla maviye bürünen bir grup Filistinli, İsrail aleyhine sloganlar atarak İsrail'in Filistinlilere dönük ihlallerini protesto etti.

TOPRAK GÜNÜ NEDİR?

İsrail, 30 Mart 1976'da ülkenin kuzeyindeki Celile civarında yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm arsaya el koydu. Bunun ardından Filistin halkı, bu eylemi protesto etmek için genel greve gitti ve protestolar yaptı.

İsrail polisi eylemlere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi şehit etti, çok sayıda insanı yaraladı.

"Toprak Günü" olarak bilinen bu gün, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın sebebi olan toprak meselesinde Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak biliniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal