İsrail Parçalanıyor! Tek Tek İstifa Etmeye Başladılar

İsrail güvenlik güçlerinde önemli yere sahip olan Dürziler, ordudan istifa etmeye başladı. "Yahudi ulus devlet yasasını" protesto eden Dürziler, ordudan istifa ettiklerini duyurdu.

31.07.2018-23:53 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-23:46)

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz'te yer alan habere göre, İsrailli Dürzi yüzbaşı Amir Jmall, "Yahudi ulus devlet yasasını" protesto etmek için İsrail güvenlik güçlerine artık hizmet etmeyeceğini ifade ederek pazar günü sosyal medya üzerinden Başbakan Binyamin Netanyahu'ya hitaben açık bir mektup yayımlayarak istifasını açıkladı.

"İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLDUK"

"Bu sabah kalktım, karargaha gitmek için yola çıkacaktım ki, kendime şunu sordum: İsrail devletine niye hizmet edeyim? Babam, iki erkek kardeşim ve ben kendimizi adayarak, görev bilinciyle ve vatan sevgisiyle hizmet ettik de sonunda ne elde ettik? İkinci sınıf vatandaşlık. Netanyahu, senin ve hükümetinin bu kararından sonra artık ülkeye hizmet etmek istemiyorum ve eminim ki yüzlerce kişi daha hizmet etmeyi bırakacak ve ordudan tahliye edilecek" ifadelerini kullanan yüzbaşı Amir Jmall, halkının ileri gelenlerine de 'Dürzilerin zorunlu askerlik hizmeti yerine getirmesinin sona ermesi için çalışmaları' çağrısı yaptı, fakat daha sonra sosyal medyadan bu mesaj silindi.

"İLK KEZ BUGÜN BAYRAĞI SELAMLAMADIM, MİLLİ MARŞI SÖYLEMEDİM"

Bir diğer Dürzi subay Shady Zaidan, sosyal medya üzerinden, "Bugüne dek İsrail bayrağı önünde gururla durdum ve onu selamladım. Şimdiye kadar milli marşı söyledim, çünkü bunun benim ülkem olduğundan ve herkesle eşit olduğumdan emindim. İlk kez bugün görev başında bayrağı selamlamayı, milli marşı okumayı reddettim" ifadelerini kullanarak protesto kararını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal