İsrail Meclisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Öven Konuşma Tartışma Çıkardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerindeki başarısı dünyadaki etkisini sürdürüyor. Bu tarihi zafer, İsrail Meclisi'nde büyük bir tartışmaya sebebiyet verdi.

25.06.2018-23:21 - (Son Güncelleme: 25.06.2018-23:09)

İsrail Meclisi Genel Kurul toplantısında kürsüye çıkan Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Talib Ebu Arar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Haziran seçimlerindeki başarısından kaynaklı tebriklerini kürsüden sundu.

Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Ebu Arar konuşmasında, "Türk halkını ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dünkü seçimlerde elde ettiği büyük başarıdan dolayı ve kendisine kin güdenlere rağmen tebrik ederim’’ ifadelerini kullandı.

TEPKİLERE RAĞMEN KONUŞMASINI SÜRDÜRDÜ

Mecliste yer alan Yahudi asıllı milletvekilleri ise Ebu Arar'ın bu konuşmasına tepki gösterdi ve müdahale etmek istedi.

Yahudi asıllı milletvekillerinin tepkilerine rağmen kürsünde açıklamlarına devam eden Milletvekili Ebu Arar, "Allah'a binlerce kez hamdolsun. Türkiye bağımsız ve egemen bir ülkedir. Mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan meclisin diğer Filistin asıllı milletvekillerinden Abdulhakim Hac Yahya da genel kurulda yaptığı açıklamadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk halkını 24 Haziran seçimlerinden dolayı tebrik etti.

YAHUDİ ASILLI VEKİLLER UZUN SÜRE TEPKİ GÖSTERDİ

Yahudi asıllı milletvekilleri, Hac Yahya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladığı açıklamaya da uzun süre sert bir şekilde tepki gösterdi.

İsrail vatandaşı Filistinliler tarafından kurulan siyasi partilerden milletvekili seçilen Filistinlilerin beraber oluşturduğu Ortak Arap Listesi Bloku, 120 sandalyeli parlamentoda 13 milletvekili sandalyesine sahip ve burada Müslümanların sesi olma gayreti içerisindeler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal