BBC İbrahim Kalın'ın Tokat Gibi Cevabını Sansürledi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün BBC Londra Radyosu'nda yayınlanan Newshour programına katılarak 24 Haziran seçimlerini ilişkin yöneltilen sorulara cevap verdi. Kalın’ın konuşmasının bir bölümü ise sansürlendi.

25.06.2018-22:52 - (Son Güncelleme: 25.06.2018-22:53)

BBC Londra Radyosu'nda yayınlanan Newshour programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

“BÖYLE BİR SİYASİ BAŞARIYI YAKALAYAN BAŞKA BİR LİDER BULAMAZSINIZ”

İbrahim Kalın 24 Haziran seçimlerindeki zafere ilişkin “Anketlere, mitinglere ve milletle kurulan bağa bakarak bu seçimde yüzde 52 civarında oy alacağımızı tahmin ediyorduk. Bu anlamda başarılı olduk. Aynı zamanda Cumhur İttifakı Meclis’te rahat bir çoğunluk elde etti. 16 yıldır ülkeyi yöneten, bu süreçte 13 seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakın rakibine 20 puan fark attığını vurgulamak gerekiyor. Böyle bir siyasi başarıyı yakalayan başka bir lider bulamazsınız” ifadeleri kullandı.

“ERDOĞAN’I SUÇLAYACAKLARINA DAHA ÇOK ÇALIŞSINLAR”

İbrahim Kalın, 24 Haziran seçimlerinin adil ortamda yapılmadığını kabul etmedi ve “Türk seçim sistemi son derece açık, güçlü ve şeffaf. Sandıklarda tüm partilerin temsilcisi bulunuyor. Her şey şahitlerin huzurunda kayıt altına alınır. Ayrıca katılım oranının yüksek olması, milletin siyasi sisteme ve demokrasiye inancını açıkça ortaya koydu” diye konuştu.

Türkiye’de muhalefetin kendi seçim başarısızlığını başkalarını suçlayarak perdelemeye çalıştığını belirten Kalın, “Erdoğan’ı suçlayacaklarına veya sistemi eleştireceklerine daha çalışıp, halkın ihtiyaç ve taleplerini doğru tespit etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

"ÖRGÜT MENSUPLARINI 'GAZETECİ OLARAK ADLANDIRMAK YANLIŞ"

Röportajın son bölümünde sunucunun terörle mücadele konusundaki haksız iddialarına sert bir şekilde tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Türkiye’nin PKK, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere üç terör örgütüne karşı mücadele ettiğini öne çıkararak, terör suçlarından tutuklu bazı örgüt üyelerinin ‘gazeteci’ olarak tanımlanmasının yanlış olduğunun altını çizdi.

“PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN GÖZÜYLE DEĞİL, KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRÜN”

Terör örgüt PKK ağzıyla konuşan İngiliz sunucuya “Sen hiç Diyarbakır’a gittin mi?” diye soru yönelten Kalın, olumsuz cevap almasının ardından, “Bunlar gerçekler değil, PKK propagandası. Bir gün sizi misafir edelim, Diyarbakır’a gelin ve bölgedeki gerçekleri PKK terör örgütünün gözüyle değil, kendi gözlerinizle görün” diye konuştu. Bunun ardından zor durumda kalan BBC ise röportajın bu bölümünü sansürleyerek yayına verdi.

Video temsilidir. 23.01.2018'e ait bir röportaja aittir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal