İsrail, İran'ı Yine Tehdit Etti: Vururuz

İsrail, bugün yayınladığı bir açıklamasında İran tehdidinin nereden gelirse gelsin cevap bulacağını söyledi. İran geçtiğimiz günlerde Irak'a çok sayıda füze göndermişti.

03.09.2018-15:18 - (Son Güncelleme: 03.09.2018-14:46) İsrail, İran'ı Yine Tehdit Etti: Vururuz

İsrail Savunma Bakanlığı, bugün yayınladığı açıklamada, Irak'taki İran hedeflerini vurabileceğini açıkladı.

"HERHANGİ BİR İRAN TEHDİDİNE KARŞILIK VERECEĞİZ"

Daha önce Suriye'deki İran hedeflerini vuran İsrail'in Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, "Suriye'de olan her şeyi kesinlikle takip ediyoruz. İran hedefleri hususunda da, kendimizi yalnızca Suriye toprağıyla kısıtlamıyorum. Bu da çok net! Nereden olursa olsun, herhangi bir İran tehdidine cevap vereceğiz" dedi.

ONLARCA FÜZE TRANSFER EDİLDİ

Reuters haber ajansının Cuma günkü özel haberine göre, Tahran rejimi Irak'taki Şii dostlarına onlarca füze transfer etti. Menzili 700 kilometreyi bulan füzeler, Irak'ın batısı yada güneyine yerleştirilmesi durumunda Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurma yeteneğine sahip. İran Devrim Muhafızları'nın Orta Doğu'ya sürdüğü Kudüs Güçleri'nin, Irak'ın hem güneyinde hem de batısında üsleri yer alıyor.

IRAK, ÇIKAN HABERLERİ DOĞRULAMADI

Söylentilere cevap veren Irak Dışişleri Bakanlığı ise, İran'ın Haşdi Şabi'ye balistik füze verildiği söylentilerinin basında gezdiğini ve bunu doğrulayacak bir kanıtın olmadığını ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal