Obama'ya Küfreden Devlet Başkanı Özür Diledi

ABD eski başkanı Barack Obama'ya iki defa küfreden Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte af diledi. Duterte, "Ben seni affettim, sen de beni affet" dedi.

03.09.2018-14:39 - (Son Güncelleme: 03.09.2018-14:32) Obama'ya Küfreden Devlet Başkanı Özür Diledi

Hakkında binlerce yargısız infaz suçlaması olan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, iyi anlaştığı Donald Trump'ın başkanlığında ABD ile ilişkileri yoluna koyarken, eski muhatabına karşı da yumuşadı. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, iki defa 'o..... çocuğu' diye bahsettiği eski ABD Başkanı Barack Obama'dan bu defa af istedi. O sözleri söylediği için üzgün olduğunu bildiren Duterte, Obama'ya ''Ben sen affettim, sen de beni affet'' isteği yaptı.

''OBAMA ARTIK SİVİL OLDUĞUNA GÖRE''

Kudüs'te bir görüşmede Filipin asıllılarla biraraya gelen Duterte, Trump'tan 'kendisiyle aynı dilden konuşan iyi dost' diye bahsedip şöyle dedi:

''Obama sen de artık bir sivil olduğuna göre söylemem lazımki, o sözleri söylediğim için üzgünüm.''

ESKİ KIZ ARKADAŞLARIMI AFFETTİĞİM GİBİ'

2016'da iki defa 'o….. çocuğu' diye hitap ettiği Obama'dan ''Üstüme alınmıyorum'' cevabını almış olan Filipinler lideri, bu defa şu sözleri söyledi:

''Yüreğinde affetmek varsa, affet. Ben seni affettim, tıpkı bekarlık dönemimdeki kız arkadaşlarımı afettiğim gibi…''

KÜFÜRDEN DAYAK VE ÖLÜM TEHDİDİNE UZANAN REPERTUVAR

Papa Francis, ABD'nin Manila Büyükelçisi, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, BM insan hakları heyeti, Duterte'nin 'o….. çocuğu' benzetmesine maruz kalanlardan yalnızca birkaçı.

BM Yargısız İnfaz Özel Raportörü Agnes Callamard'ı tokatlamakla tehdit etmiş olan Filipinler lideri, BM heyetini de insan yiyen timsahlara atmakla tehidt etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal