İranlı Siyaset Bilimci: İran'ın Kararları Aşırılık Yanlılarına Fırsat Verecek

İranlı siyaset bilimci Prof. Dr. Sadık Zibakelam, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin nükleer anlaşma hakkında dün yaptığı açıklamalarla ülke içi ve dışındaki aşırılık yanlılarına fırsat verdiğini belirtti.

09.05.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-15:09)

İranlı siyaset bilimci Prof. Dr. Sadık Zibakelam, ABD'nin yaptırımlarına karşılık İran'ın nükleer anlaşmaya ilişkin taahhütlerinin bir kısmını askıya almasının ülke içi ve dışındaki aşırılık yanlılarının işine yarayacağını ifade etti.

Zibakelam, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin dünkü açıklamalarına ilişkin yorumlamalar yaptı.

Reformistlere yakınlığıyla tanınan Zibakelam, "Ruhani'nin 'Biz Avrupa ülkelerine 2 ay süre tanıyoruz. Eğer bizim beklentilerimizi yerine getirmezlerse uranyum zenginleştirmek ve santrifüjlerimizi çalıştırmak hakkımızdır.' demesi tam da ABD Başkanı Donald Trump'ın istediği şeydi." sözlerini kullandı.

'AVRUPA'NIN İRAN'A NE BORCU VAR?'

İran'ın Avrupa ile arasının açılacağını ve ülke sorunlarının daha karmaşık bir duruma geleceğini belirten Zibakelam, Tahran hüümetinin anlaşmaya taraf Avrupa ülkelerinden beklenti içinde olmasını "Avrupa ülkelerinin İran'a ne borcu var" sözleriyle eleştirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal