İran'dan İngiliz Petrol Gemisi Açıklaması

İran Hükümet Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada alıkonulan İngiliz petrol tankerinin yluna devame edebileceği belirtildi.

23.09.2019-14:32 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-14:56)
İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Tahran yönetimi tarafından alıkonulan İngiltere'ye ait petrol tankerinin yoluna devam edebileceğini belirtti.

Denizcilik ve Liman İşletmeleri Genel Müdürü Murad Afifipur'un, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yakın zamanda serbest kalacağı yönündeki açıklamasını hatırlatan Rebii, şunları söyledi:

"Denizcilik ve Liman İşletmelerinin açıkladığı gibi petrol tankerinin serbest kalması için hukuki işlemler tamamlandı. Dostluk göstergesi olarak petrol tankerinin gerçekleştirdiği ihlal görmezden geliniyor ve serbest kalması için gereken şartlar sağlanıyor. İdari işlemleri de tamamlandı ve tanker yoluna devam edebilir" açıklamasında bulundu.

Petrol Gemisi Krizi

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk yönetimi İran' ait gemiye el koymuş, İran'da Hürmüz Boğazından geçen İngiltere'ye ait Petrol gemisine el koymuştu.

Cebelitarık Özerk Yönetimi İran'a ait gemiyi 15 Ağustosta bırakmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal