İran Lideri Hamaney: Terörist Gruplar, Düşmanların Parası ve Silahıyla Beslenmektedir

İran lideri Ali Hamaney, Pakistan ile İran arasında aktifleşen ve güvenliği bozmaya çalışan grupların amacının iki ülke arasındaki ilişkileri baltalamak olduğunu belirtti.

23.04.2019-10:11 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-10:04) İran Lideri Hamaney: Terörist Gruplar, Düşmanların Parası ve Silahıyla Beslenmektedir

Hamaney'in ofisinin yaptığı açıklamya göre, 2 günlük ziyaret çerçevesinde Tahran'da bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han ile İran lideri ikili görüşmeler gerçekeştirdi.

İran ile Pakistan arasındaki iyi ilişkilerin iki ülkenin de yararına olduğunu ve bunun birçok düşmanı olduğunu söyleyen Hamaney, "Düşmanların arzusunun aksine, İran ile Pakistan arasındaki ilişkiler ve iş birliği muhtelif alanlarda ilerletilmelidir. Sınırlarda güvenliği tehdit eden terörist gruplar, düşmanların parası ve silahıyla beslenmektedir. İran ve Pakistan sınırında asayişi bozan grupların amacı, iki ülke ilişkilerini baltalamaktır" sözlerini kullandı.

'İLİŞKİLERİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ'

İmran Han da isim vermeden bazılarının Tahran ile İslamabad'ın gelişen ilişkilerini istemediğini belirterek, şu şekilde konuştu:

"Pakistan ile İran ilişkilerinin eskisinden daha iyi olması için uğraşıyoruz. Bu sebeple İran ile sürekli olarak irtibatta kalmayı sürdüreceğiz. Böylelikle problemlerin üstesinden gelebiliriz."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal